TIK DAŽĀDIE MILTI

Mūsu uzņēmums ir atklājis jaunu pasauli – DAŽĀDO MILTU PASAULI. Miltus var iegūt gan no riekstiem, gan sēklām, gan saknēm, un arī no dažādiem glutēnu nesaturošiem graudiem un pat banāniem. No šiem alternatīvajiem miltiem, tāpat kā no klasiskajiem kviešu un rudzu miltiem, var cept maizi, pankūkas, cepumus, mafinus, un turklāt tos var pievienot smūtijiem, proteīna kokteiļiem, mērcēm, panējumam, biezzupām, rīta mušļiem un putrai. Šie milti ir piemēroti visiem, kas vēlas dažādot savu ēdienkarti un uzņemt papildus vērtīgas uzturvielas: augu izcelsmes olbaltumvielas, šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, mikroelementus, minerālvielas, vitamīnus un Omega 3 taukskābes. Mūsu piedāvātie milti ir bioloģiskās lauksaimniecības produkti, tie nesatur glutēnu un ir piemēroti gan vegāniem, gan veģetāriešiem.

Miltus jau var iegādāties šeit.



BIO Kaņepju sēklu milti

Kaņepju sēklu milti ir iegūti, smalki samaļot svaigas, mizotas un daļēji attaukotas BIO kaņepju sēklas. Šie milti satur augu izcelsmes proteīnu, šķiedrvielas, magniju, cinku, dzelzi un Omega 3 taukskābes. Nesatur glutēnu. Tie piešķirs Jūsu ēdieniem un kokteiļiem maigu sēklu garšu un aromātu. Piemēroti mērču un zupu iebiezināšanai, gaļas, zivs un dārzeņu panēšanai. Ja izmantosiet šos miltus maizes, mafinu vai cepumu cepšanai, aizvietojiet ar tiem 10% klasisko graudaugu miltu, pievienojot papildus šķidrumu vai olu, ja nepieciešams. Šo uzturvielām bagāto pulveri iesakām pievienot kokteiļiem, putrām, musli vai jogurtam.

Produkta sastāvs: BIO kaņepju sēklas, nomizotas, daļēji attaukotas un samaltas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 340 kcal jeb 1414 kJ
Tauki 11 g, tostarp piesātinātās taukskābes 1,3 g; mononepiesātinātās taukskābes 1,4, g; polinepiesātinātās taukskābes 8,2 g.
Ogļhidrāti 3,7 g, tostarp cukuri 3,4 g
Šķiedrvielas 33,6 g
Olbaltumvielas 39,7 g
Sāls < 0,01 g
Folijskābe 205 µg (103%*)
Magnijs 738 mg (197%*)
Dzelzs 21 mg (149%*)
Cinks 13 mg (131%*)
Omega 3 taukskābes 2 g
* % no uzturvielu atsauces vērtības (% NRV)

BIO Ķirbju sēklu milti

Ķirbju sēklu milti ir iegūti, smalki samaļot svaigas, daļēji attaukotas BIO ķirbju sēklas. Šie milti satur augu izcelsmes proteīnu, šķiedrvielas, magniju, cinku un dzelzi. Nesatur glutēnu. Tie piešķirs Jūsu ēdieniem un kokteiļiem maigu sēkliņu aromātu, iesāļu garšu un zaļganu nokrāsu. Ja izmantosiet šos miltus maizes, mafinu vai cepumu cepšanai, aizvietojiet ar tiem 30% klasisko graudaugu miltu, pievienojot papildus šķidrumu vai olu, ja nepieciešams. Piemēroti arī dārzeņu, gaļas vai zivs panēšanai, mērču un zupu iebiezināšanai. Šo uzturvielām bagāto pulveri iesakām pievienot dārzeņu un proteīna kokteiļiem.

Produkta sastāvs: BIO ķirbju sēklas, daļēji attaukotas un samaltas, sāls.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 390 kcal jeb 1638 kJ
Tauki 11,2 g, tostarp piesātinātās taukskābes 2,1 g
Ogļhidrāti 5,2 g, tostarp cukuri 2,6 g
Šķiedrvielas 12,7 g
Olbaltumvielas 60,7 g
Sāls 4,1 g
Folijskābe 184 µg (92%*)
Magnijs 739 mg (197%*)
Dzelzs 12 mg (85%*)
Cinks 12 mg (123%*)
* % no uzturvielu atsauces vērtības (% NRV)

BIO Linsēklu milti

Linsēklu milti ir iegūti, smalki samaļot svaigas, daļēji attaukotas BIO linsēklas. Šie milti satur augu izcelsmes proteīnu, šķiedrvielas, kalciju, magniju, cinku, dzelzi un Omega 3 taukskābes. Nesatur glutēnu. Tie piešķirs Jūsu ēdieniem un kokteiļiem maigu sēklu garšu. Ja izmantosiet šos miltus maizes, mafinu vai cepumu cepšanai, aizvietojiet ar tiem 30% klasisko graudaugu miltu, pievienojot papildus šķidrumu, ja nepieciešams. Šo uzturvielām bagāto pulveri iesakām pievienot kokteiļiem, putrām, musli vai jogurtam.

Produkta sastāvs: BIO linsēklas, daļēji attaukotas un samaltas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 403 kcal jeb 1667 kJ
Tauki 21,4 g, tostarp piesātinātās taukskābes 2,6 g; mononepiesātinātās taukskābes 4,4, g; polinepiesātinātās taukskābes 14,4 g.
Ogļhidrāti 3,2 g, tostarp cukuri 1,7 g
Šķiedrvielas 35,6 g
Olbaltumvielas 31,6 g
Sāls 0,22 g
Kalcijs 268 mg (34%*)
Magnijs 350 mg (93%*)
Dzelzs 8 mg (60%*)
Cinks 6 mg (61%*)
Omega 3 taukskābes 11,3 g
* % no uzturvielu atsauces vērtības (% NRV)

BIO Kokosriekstu milti

Kokosriekstu milti ir iegūti, smalki samaļot svaigus kokosriekstu kodolus. Šie milti satur augu izcelsmes olbaltumvielas un šķiedrvielas. Tiem ir izteiksmīgs kokosriekstu aromāts un dabīgi saldena garša. Jūs varat aizvietot ar šiem miltiem līdz pat 25% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Tādejādi gala produkts kļūs bagātāks ar šķiedrvielām un olbaltumvielām. Turklāt var tikt samazināts pievienotā cukura daudzums, jo šie milti ir dabīgi saldeni. Šo uzturvielām bagāto pulveri iesakām pievienot arī smūtijiem, putrām, rīta pārslām vai jogurtam. Arī mērces un zupas var tikt iebiezinātas ar šiem miltiem. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO Kokosriekstu milti (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)
Alergēnu saturs: Var saturēt sezama, riekstu un lupīnas daļiņas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 352 kcal jeb 1459 kJ
Tauki 12,2 g, tostarp piesātinātās taukskābes 11,5 g
Ogļhidrāti 21,8 g, tostarp cukuri 17,8 g
Šķiedrvielas 41,7 g
Olbaltumvielas 17,9 g
Sāls 0,02

BIO Teffa milti

Šie teffa milti ir iegūti no smalkajām teffa auga sēkliņām, kas ir pamata pārtikas graudi Etiopijā. Tur teffa milti tiek izmantoti tradicionālās plakanās maizes pagatavošanai. Šie milti satur augu izcelsmes olbaltumvielas, šķiedrvielas, un tie ir minerālvielām bagātākie starp citiem graudu miltiem. Teffa miltiem ir maigs zāles aromāts un garša. Jūs varat aizvietot ar šiem miltiem līdz pat 25% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Tādejādi gala produkts kļūs bagātāks ar šķiedrvielām, olbaltumvielām un minerālvielām. Arī mērces un zupas var tikt iebiezinātas ar šiem miltiem. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO Tefa milti (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 338 kcal jeb 1398 kJ
Tauki 2 g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,7 g
Ogļhidrāti 65 g, tostarp cukuri 3,4 g
Šķiedrvielas 7,9 g
Olbaltumvielas 12 g
Sāls <0,1 g

BIO Amaranta milti

Amaranta sēklas ir vienas no senākajām pārtikā izmantotajām sēklām, kas vairākus tūkstošus gadus atpakaļ bijušas pamata pārtikas produkts Dienvidamerikā. Amaranta milti satur augu izcelsmes olbaltumvielas, šķiedrvielas, kalciju, dzelzi un cinku. Amaranta miltiem ir maigs graudu aromāts un nedaudz pikanta garša. Jūs varat aizvietot ar šiem miltiem līdz pat 25% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Tādejādi gala produkts kļūs bagātāks ar šķiedrvielām un olbaltumvielām. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO Amaranta pilngraudu milti (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)
Alergēnu saturs: Var saturēt sezama, riekstu un lupīnas daļiņas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 353 kcal jeb 1476 kJ
Tauki 7 g, tostarp piesātinātās taukskābes 2,1 g
Ogļhidrāti 71,1 g, tostarp cukuri 0,5 g
Šķiedrvielas 9,5 g
Olbaltumvielas 15,5 g
Sāls <0,1 g
Kalcijs 214 mg (27%*)
Dzelzs 7,6 mg (27%*)
Cinks 3,2 mg (32%*)
* % no uzturvielu atsauces vērtības (% NRV)

BIO Banānu milti

Banānu milti tiek iegūti, izkaltējot nenogatavojušos banānus un samaļot tos. Šie milti ir labs kālija avots, turklāt šo miltu sastāvu lielākoties veido ciete, kura gremošanas sistēmā nepārvēršas cukurā, un tāpēc tie ir ieteicami pret cukuru jūtīgiem cilvēkiem. Turklāt ciete zarnu traktā veicina labvēlīgo baktēriju veidošanos. Šiem miltiem ir neitrāla garša, un jūs varat aizvietot ar tiem līdz pat 30% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Arī mērces un zupas var tikt iebiezinātas ar šiem miltiem, kā arī tie ir ieteicami pievienošanai smūtijos. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO kaltēti nenogatavojušies banāni (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)
Alergēnu saturs: Var saturēt sezama, riekstu un lupīnas daļiņas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 370 kcal jeb 1548 kJ
Tauki 0,2 g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,2 g
Ogļhidrāti 88,7 g, tostarp cukuri 0,1 g
Olbaltumvielas 3,3 g
Sāls 0,13 g
Kālijs 608 mg (30,4%*)
* % no uzturvielu atsauces vērtības (% NRV)

BIO Saldās lupīnas milti

Lupīnas ir pākšaugi, un no saldo lupīnu sēklām tiek iegūti uzturvielām bagāti un ļoti garšīgi milti. Šie milti bagātīgi satur augu izcelsmes olbaltumvielas un šķiedrvielas. Lupīnas miltiem ir maigi saldena garša un riekstu aromāts. Jūs varat aizvietot ar šiem miltiem līdz pat 20% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Šos miltus var izmantot olas aizvietošanai, sajaucot 1 ēdamkaroti miltu ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO saldo lupīnu milti (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)
Alergēnu saturs: Var saturēt sezama sēklu un riekstu daļiņas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 360 kcal jeb 1507 kJ
Tauki 12,0 g, tostarp piesātinātās taukskābes 1,5 g
Ogļhidrāti 10 g, tostarp cukuri 10 g
Šķiedrvielas 28 g
Olbaltumvielas 40 g
Sāls 0,06 g

BIO Kastaņu milti

Kastaņu milti tiek iegūti, samaļot kaltētus ēdamos kastaņus. Ēdamo kastaņu miltu izmantošana kulinārijā ir raksturīga Vidusjūras reģionam. Šiem miltiem ir dabīgi salda garša un izteiksmīgs aromāts. Jūs varat aizvietot ar šiem miltiem līdz pat 25% no receptēs uzrādītā kviešu miltu daudzuma. Tie būs lielisks maizes, kūku, cepumu un pankūku mīklu papildinājums. Ieteicams pievienošanai smūtijiem. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO ēdamie kastaņi no Itālijas (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)
Alergēnu saturs: Var saturēt sezama sēklu, lupīnu un riekstu daļiņas.

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 327 kcal jeb 1367 kJ
Tauki 3,2 g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,5 g
Ogļhidrāti 68,6 g, tostarp cukuri 23,2 g
Šķiedrvielas 14,0 g
Olbaltumvielas 4,9 g
Sāls 0,1 g

BIO Tapiokas ciete

Tapioka ir ciete, kas tiek iegūta no kasavas auga saknēm. Šis augs izplatīts Dienvidamerikā, Āfrikā un Āzijā. Daudzās šo reģionu valstīs tapioka ir ļoti populārs produkts. Tapiokas cietei ir neitrāla garša. To ieteicams izmantot kulinārijā, kad nepieciešams piešķirt ēdieniem krēmveida struktūru: mērcēm, ķīseļiem, pudiņiem, krēmiem. Ar tapioku var uzlabot bezglutēna mīklu konsistenci, pievienojot 1 ēdamkaroti šīs cietes un nedaudz ūdens. Nesatur glutēnu.

Produkta sastāvs: 100% BIO Tapiokas ciete (bioloģiskās lauksaimniecības produkts)

100 g uzturvērtība:
Enerģētiskā vērtība: 358 kcal jeb 1498 kJ
Tauki <0,1 g, tostarp piesātinātās taukskābes <0,1 g
Ogļhidrāti 88,7 g, tostarp cukuri 3,4 g
Šķiedrvielas 0,9 g
Olbaltumvielas 0,2 g
Sāls 0,01 g

RECEPTES

Sāļās kaņepju vafeles


Gatavošanas laiks 15 – 20 minūtes
Recepte paredzēta 2 – 3 personām

Sastāvdaļas:
4 olas
50 ml ķirbju sēklu eļļas vai kaņepju sēklu eļļas
125 g skābs krējums
120 g kaņepju sēklu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
Šķipsna sāls
100 g speķis, smalki sagriezts
50 g parmezāns, sarīvēts
3 ēdamkarotes svaigi garšaugi, sasmalcināti

Pagatavošana:
Sakult olas un pievienot tām visas pārējās sastāvdaļas, visu samaisīt. Vafeļu pannu uzkarsēt un ieeļļot, pildīt ar mīklu un cept vafeles. Tās var pasniegt gan siltas, gan atdzesētas.
Alternatīva: ja nav vafeļu pannas, mīklu nelielās porcijās var likt uz parastās pannas un cept no abām pusēm.

Kaņepju pīrādziņi

Gatavošanas laiks 30 minūtes, cepšanas laiks 15 – 20 minūtes

Mīklas sastāvdaļas:
300 g kaņepju sēklu milti
700 g speltas kviešu milti
4 tējkarotes sāls
1 ola
750 ml silts piens
Raugs
1 šķipsna cukura
3 ēdamkarotes kaņepju sēklu eļļas

Papildus:
1 ola virsmu noklāšanai
Ķimenes un sāls dekorēšanai

Pagatavošana:
Siltā pienā iejauc raugu un šķipsnu cukura. Pēc tam pievieno visas mīklas sastāvdaļas, samīca vienmērīgā mīklā un atstāj 30 minūtes siltā vietā uzrūgt. Tad mīklu sadala 4 daļās, katru daļu izrullē kvadrāta formā un katru kvadrātu pa diagonāli sadala 4 trijstūros. Katru trijstūri sarullēt, sākot no platākās malas. Pīrādziņus saliek uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru, atstāj uz 5 minūtēm. Sakuļ olu un ar otiņu noklāj katra pīrādziņa virsmu, apkaisa ar ķimenēm un sāls graudiņiem. Cep zeltaini brūnus 15 – 20 minūtes pie 200 grādu temperatūras.

Ķirbju sēklu maize

Gatavošanas laiks 15 minūtes, cepšanas laiks 30 minūtes

Mīklas sastāvdaļas:
60 ml ķirbju sēklu eļļa
250 g ķirbju sēklu milti
250 g speltas kviešu milti
400 ml silts ūdens
Raugs
1 šķipsna cukura
2 tējkarotes sāls
160 g ķirbju sēklas

Pagatavošana:
Siltā ūdenī iejauc raugu un šķipsnu cukura. Pēc tam pievieno visas mīklas sastāvdaļas, samīca vienmērīgā mīklā. Ķirbju sēklas iemīca pēdējās. Ieliek mīklu ar cepamo papīru izklātā maizes cepšanas formā un atstāj 1 stundu siltā vietā uzrūgt. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, un cep aptuveni 30 minūtes. Izņem no formas un atdzesē.

Ķirbju sēklu - linsēklu maize

Gatavošanas laiks 10 minūtes, cepšanas laiks 25 minūtes

Mīklas sastāvdaļas:

50 g ķirbju sēklu milti
50 g linsēklu milti
50 g kaņepju milti
50 g sadrupināti valrieksti
1 tējkarote cepamais pulveris
Dažas šķipsnas garšvielu (fenhelis, ķimenes, anīss)
2 tējkarotes sāls
250 g skābs krējums
2 olas
2 ēdamkarotes valriekstu eļļa
3 ēdamkarotes čia gēls (pagatavošana: 1 ēdamkaroti čia miltu un 10 ēdamkarotes ūdens samaisa un ļauj 10 minūtes uzbriest)
Valriekstu eļļa un sezama sēklas cepamās formas sagatavošanai

Pagatavošana:
Visas mīklas sastāvdaļas samīca vienmērīgā mīklā. Maizes cepšanas formu iesmērē ar valriekstu eļļu un pamatni nokaisa ar sezama sēkliņām, formā iepilda mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādu temperatūrai, un mazi cep aptuveni 25 minūtes.
   
BIO ČIA sēklu eļļa BIO Avokado eļļa BIO Kokosriekstu eļļa BIO Mandeļu eļļa BIO Sezama sēklu eļļa BIO Eļļa cepšanai BIO Argāna eļļa BIO Ciedru riekstu eļļa BIO Melno ķimeņu eļļa BIO Naktssveces eļļa BIO Valriekstu eļļa BIO Linsēklu eļļa BIO Kaņepju eļļa Kviešu dīgstu eļļa Ķirbju sēklu eļļa Olīveļļa Makadāmija riekstu eļļu Mārdadža eļļa
© SIA „Oil Tree”, visas tiesības paturētas.